KaBOOM! Find parks and playgrounds near you
Story Playground

Story Playground

Thieriot Ave and Story Ave Bronx, NY,

Average Rating: 5.0 (1 rating)

Some information from Web site of the New York City Department of Parks & Recreation: http://www.nycgovparks.org

Comments

×

Hi Guest!

You must be logged in to leave a comment.

Log in or Join us

playground gal over 9 years ago

Mark K. Morrison Associates Ltd was hired by the City of New York Parks & Recreation to redesign Story Playground, providing safe recreational facilities and a dynamic design to accommodate user groups of all ages. The site is utilized by P.S. 100 during school hours and needs to function as both a play yard and neighborhood park simultaneously. Previously, the park was primarily paved in asphalt with no interior green space. The original playground was built on a landfill site, and it was believed that before the site was filled, a tributary from Pugsley Creek ran through what is now the park. The entire park showed signs of settlement with uneven paving and large sinkholes especially near the comfort station, which had been deemed unsafe and inoperable. At the commencement of the project, a subsurface analysis and report was completed which recommended replacing six feet of fill throughout the site, except where existing trees were to remain. Designed in 2006 and opened in 2008, the new park includes a large oval open lawn area where a cluster of large, mature Sycamore trees exist and highlights exciting spray-play and play equipment that includes rock climbers, a separate toddler area, a fitness station and all-accessible elements. The Park is enhanced with large planting beds providing year-round color and texture adding over 30,300 square feet of pervious surface and 91 trees to the park. A large portion of the park is dedicated to the school and has the ability to be locked while still providing an open park for the neighborhood during school hours. A new, modern and unique Comfort Station was also designed as an integral part of the park using sustainable materials and taking advantage of solar orientation.

Reply

Fans

Love this space? Join the club.

Sign up to keep track of your favorite playspaces.